> Legla > Leglo F > Več o Iceu

Več o Iceu

Ice je klicno ime, rodovniško ime je Bryce Jeronimo in Blue Ovčarski

Poležen je: 5.4.2006

Kolki HD/ A.

Ima testirane oči: CEA/TNS clear

Opravljen ima tudi izpit iz poslušnosti B-BH s 100%.

Vzrejna ocena: ODLIČNO

Barva: blue-merle

Agility: A3

Oče: Jeronimo in Blue von Skuddenhof
Mati: Jumping Joy Ovčarska

Rodovnik:

**
Mama in oče aktivno tekmujeta v agilityju v najzahtevnejši kategoriji A3. Oče je bil večkratni agility reprezentant in tudi pase.
Ice je prišel k svojemu lastniku Andražu zaradi velike želje po (hiper)aktivnem, poslušnem, uslužnem in, vsaj po blue-merle vzorcu, posebnem psu. Stalno ga vleče k vsem vrstam dela; najsibodi to agility, metanje palic na sprehodu, žogice, frisbee, paša (če ni ovc na spregled, so dovolj dobri tudi drugi psi, ki se premikajo) - Ice na prostem ne zna biti pri miru. Povsem druga zgodba je, ko preide hišni prag - Ice se namreč brez Andraža ne počuti prav srečno in je z njim tudi v hiši - takrat najde sebi priljubljeno mesto, se uleže in se umiri. Obožuje tudi "čohanje" in ob njem veselo gode...

Ice je aktiven tekmovalec v agilityju, občasno pa pase tudi ovce.

Drugim psom in ljudem se raje umika, če pa že "morajo" biti v bližini, jih vedno sprejme, z obilnim mahanjem repa, neštetimi poljubčki in - po nekaj sekundah pozdravljanja - prinašanjem žogice ali palice. Ko je doma na svojem teritoriju, je izrazit čuvaj. V hišo ali na vrt ne bo spustil nikogar, ki ga ne sprejme za svojega, na svoj teritorij vedno opozori z močnim laježem.

 

Vsekakor pa je Ice pes, ki zahteva celega lastnika. Kakor hitro se mu ne posvečaš dovolj, Ice ni srečen.

Pravi border collie pač...

Ice je bratec od zelo uspešne agilitašice Witch, ki jo ima Mirja Lapanja : )

Lastnik je: Andraž Cerar